top of page

SPIRES PLASS /// Jes.43:19a

Når en først skal gå til anskaffelse av en hytte for familien, så er det mange praktiske og byggtekniske detaljer som en må ta hensyn til. Av og til kan en se seg blind på detaljer, og drømmen av en hytte kan drukne i alle valg som må tas rundt strømpunkt, farger osv. Andre igjen klarer gjennom alt å holde fokus på det overordnede – nemlig formålet med stedet. Familien som fikk dette bildet, hadde tatt et verdivalg. De hadde nylig kjøpt seg hytte, og hadde klare tanker og forventninger om hva den nye investeringen skulle bety for familien: Et sted for rekreasjon. Et sted hvor de kunne hente nye krefter. En plass der en kunne trekke avsides, og der Gud kunne gjøre noe nytt.

Det er skjelden at en bildebestilling er så gjennomtenkt og nøye avveid som i dette tilfellet. Det vil si, utenom noen innput rundt farge og skrifttype, så stod jeg veldig fritt i den kreative prosessen – men drømmene og tankene for dette stedet som skulle kalles for «Spires Plass» stod nøye beskrevet i et vedlegg som fulgte bestillingen. Det kom frem at drømmen for hytta var at den skulle være et veksthus. Et veksthus i et vidt begrep, der felleskap og gode måltider, leken og skapergleden fikk utfolde seg. Nå ønsket de seg et typografi over Jes.43:19a som skulle minne dem om drømmen for «Spires plass», og jeg fikk nok et spennende og takknemlig oppdrag!

Da jeg så bilder av hytta slo det meg at vinterhagen i glass, virkelig passet til formålet og drømmen som familien hadde – Tanken gikk fort i retning det «Veksthuset» som dette rekreasjonsstedet skulle være. Derfor bestemte jeg for å prøve å la et faktisk bilde av hytta få en tydelig plass i komposisjonen. Det skal også sies at bildet skulle være en julegave fra faren i familien til de andre. Sent på julaften fikk jeg en sms, som kunne melde om «Stor glede her over Spires Plass!» - Ingen ting er viktigere for meg enn at de som skal ha bildet er fornøyd! Resultatet kan dere se her. Et flott og personlig bilde som minner en bestemt familie om en viktig grunn for at de har anskaffet seg hytte. Og generelt et godt ord for oss som i dag kan si godt nytt år! Måtte det bli et år der gode ting spirer og vokser frem, i og gjennom våre iv!

- Joz

SE OGSÅ
ARKIV
bottom of page