top of page

GODT SKAPT /// 1.Mos 1

I det siste har jeg flere ganger vært innom beretningen om skapelsen og Edens hage i Bibelens første bok. Jeg har blitt fascinert over at Guds skaperverk blir til ved Guds Ord, og får sin vurdering og verdi ved blikket av Guds øye; «Gud så at det var godt...» Egentlig er dette bildet en ekstremt bearbeidet utgave av et barnebilde jeg lagde en kveld sammen med min eldste datter Hannah Olava (7år) – Mens hennes bilde var søtt, vakkert og pent, så er ikke dette bilde det. Jeg ønsket å illustrere at det som var godt skapt, i mange tilfeller er blitt rimelig skakkjørt av menneskers egoisme og opprør mot skaperen. Da jeg postet barnebildet til Hannah Olava på min private FB-side, fikk jeg blant annet denne kommentaren: «Veldig fint! Ble rørt over teksten. Vi trenger å bli minnet om at det som er skapt av Gud er godt. Det er så lett å se på alt som river ned, ødelegger og knuser oss. Alt det som er født (skapt) av Gud seirer over verden.» Det er sant! Gud er fortsatt virksom og skaper. Det er troen på dette som f.eks gjør at vi kan be som i Salme 51:12 «Gud, skap i meg et rent hjerte, gi meg en ny og stødig ånd!» - Gud kan ta tilbake det vakre som ble ødelagt, og skape noe nytt og godt. La oss derfor ikke henge igjen i det som var; det som ble ødelagt, men lengte etter det gode som Gud skaper her og nå. Noen ganger er dette vanskelig å få øye på i denne verden. Det må av og til en trassig tro til, og da passer det bra at vi snart synger «Deilig er jorden» igjen – Ikke bare fordi at julen nærmer seg, men dypest sett fordi vi eier et håp om en ny skapelse, og en tro på at det Gud skaper er godt! I bibelens siste bok finner vi en vakker beskrivelse av en slags urbanisert utgave av Edens hage: «Og jeg så en ny himmel og en ny jord. For den første himmel og den første jord var borte, og havet fantes ikke mer. Og jeg så den hellige byen, det nye Jerusalem, stige ned fra himmelen, fra Gud, gjort i stand og pyntet som en brud for sin brudgom. Og jeg hørte fra tronen en høy røst som sa: «Se, Guds bolig er hos menneskene. Han skal bo hos dem, og de skal være hans folk, og Gud selv skal være hos dem. Han skal være deres Gud. Han skal tørke bort hver tåre fra deres øyne, og døden skal ikke være mer, heller ikke sorg eller skrik eller smerte. For det som en gang var, er borte.» Han som sitter på tronen, sa: «Se, jeg gjør alle ting nye.» Vi trenger å bli minnet om at det som er skapt av Gud er godt. Håper dette bildet på en underlig måte kan tjene den hensikten... - Joz

SE OGSÅ
ARKIV
bottom of page