top of page

MEDLIDENHET /// 1.Kor 12:26a

NUN_1_kor_12_26a_web.jpg

Jeg mangler ord... Måtte bare lage denne etter å ha tatt inn over meg de grufulle handlingene som våre søsken i Irak utsettes for i disse dager...

Det tok tid å ta inn over meg, men i går ante jeg at dette var for stort og grotesk til å fatte. Det traff meg med slik tyngde at jeg tok til tårene.

Med målsettingen om å etablere et kalifat; en islamsk stat med makt over alle muslimer over hele verden, har terrorgruppen Islamsk Stat (også kalt ISIL eller ISIS) systematisk gått løs på religiøse minoriteter, i en slik skala at dette regnes som et folkemord på kristne.

Barn blir halshugget, kvinner blir voldtatt og fedre blir hengt. Akkurat nå er tusenvis av familier på flukt med ingenting annet enn klærne de går i, jaget av ekstremister. Groteske bilder verserer på nettet, av personer som tilhører denne terroristgruppen som poserer med avhugde hoder, og videoklipp der folk kaldblodig blir skutt.

En prest i Irak uttaler at «Helvete er løs…» Tusenvis er drept de siste dagene av de framrykkende krigerne til Den islamske stat. Det er helt absurd at slikt skjer i dag!

Som medmenneske og verdensborger klarer jeg ikke å la vær å rope et varsko. Som kristen har jeg dyp medlidenhet med mine søskens i Kristus.

De kristnes boliger har blitt merket med den arabiske bokstaven «Nun»; som har blitt et symbol for kristne irakere som jages på flukt fra islamistene etter at kristne hus i Mosul ble merket med den bokstaven for å vise at de var klargjort for plyndring. I denne forbindelse står «N» for Nazarene - Nasareer, og har betydningen kristen.

Jeg har registrert at et økende antall FB-kontakter som har skiftet profilbilde til en gul «Nun», og jeg skjønner mer og mer hvorfor. Noe må vi gjøre… Jeg er bare redd det ikke er nok!

_ EPILOG: Da jeg gikk inn i disse dunkle hendelsene, og tok innover meg alt det vonde som dette representerer, ble jeg gradvis veldig nedstemt og skremt. Følelsen av håpløshet tynget meg... Plutselig hadde jeg glemt det første jeg bestemte meg for da jeg skulle lage dette typografiet: gulfargen i bokstaven "NUN" skulle bestå av påskeliljer! Vi trenger å minne hverandre om at den samme Jesus som viste seg sterkere enn døden første påskedag: Han ser. Han vet. Og Han er på ingen måte likegyldig til det som skjer i dag. Må Herren gi oss lys til våre hjerter, en dyp nød for de involverte, og visdom og kraft til å be og stå sammen med de forfulgte på den måten Han ønsker. "Deg være ære, Herre over dødens makt! Evig skal døden være Kristus underlagt. Frykt ikke mere! Evig er han med. Troens øye ser det: Han gir liv og fred. Kristi navn er ære, seier er hans vei, evig skal han regjere, aldri frykter jeg."

- Joz

SE OGSÅ
ARKIV
bottom of page