top of page

NÅDE&SANNHET /// Johannes 1:14

”Nåde og Sannhet” er et ordpar som bærer med seg en viss form for spenning og tilsynelatende motsetning. Når nåden forkynnes kan vi lett få inntrykk at det ikke er så nøye med sannheten – og når sannheten innhenter oss kan det oppleves nådeløst... 

I innledningen til johannesevangeliet står det om Jesus, at han var “full av nåde og sannhet”. Denne begrepsbruken har en klangbunn blant annet i salme 85:11 der detstår (i en gammel oversettelse) at:“Nåde og sannhet skal møte hverandre, rettferd og fred kysse hverandre.” 

Det er Jesus som på best mulig måte demonstrerte dette for oss!I dette lekne typografiet ønsket jeg å la selve komposisjonen med bokstavene som møter hverandre gir et litt nerdete hint til teksten i salme 85 ;-)

Nåde og Sannhet - Ja takk, begge deler!

- Joz

SE OGSÅ
ARKIV
bottom of page