top of page

DIN TRØST /// Salme 94:19

Bildet i bakgrunnen (det svarte og hvite) er fra en knust og ødelagt bygning i Israel der vi var på familietur i sommer. Jeg var ute med barna på en ny lekeplass som var bygd over en revet bygning. Jeg gikk (som vanlig) og knipset alt mulig ræl.

Så begynte minnene å melde seg...Hadde ikke jeg vært på en filmvisning i det bygget som en gang stod der før? Jo, på den tiden jeg bodde i Israel som barn, besøkte vi ofte venner på dette stedet, og det var der jeg så Star Wars som 11 åring. Jeg var helt fra meg av adrenalin etter filmen. Jeg husker at de voksne spurte oss etterpå: - Hvem vant? og vi svarte "De gode" . - Hvem tapte? "De onde".

Dette bakgrunsbildet brukte jeg "tilfeldigvis" på dette trøsteverset som befinner seg midt i en krigs- og hevnsalme i Bibelen. Det er ikke alltid det er like oppbyggelig/behagelig å lese GT sine krigsfortellinger og voldsskildringer, men det slår meg (unskyld utrykket) hvordan Guds rettferighet og Hans dom er gjenstand for tilbedelse og noe som det er knyttet både trøst, håp og mening til.

Det er ikke alltid vi kan se svart/hvit (som i Star Wars) på de problemene og utfordrinegene vi må forholde oss til, men Gud har alltid et annet og riktigere perspektiv. Det er befriende å legge ansvaret for dom, godtgjørelse og rettferdighet over på Han der vi ikke makter / evner / er i stand til det.

Trøsten fins i at Gud er rettferdig. Det onde må få en konsekvens. Uten denne erkjennelsen vil vi ikke kunne se storheten i Jesu stedfortredende død på korset. Mens vi priser Gud for hans storhet og rettferdighet, så kan vi ikke annet enn også å takke han for frelsen vi motok og livet vi er kalt til å leve i fellesskap med den hellige.

- Joz

SE OGSÅ
ARKIV
bottom of page